Cumartesi, Mart 12, 2011

Kendinize Zaman Ayırın!..

Kendinize zaman ayırın. Bu çalışma, koşuşturma, günlük rutinleri yerine getirme gibi işler arasında kendimize az da olsa bir zaman dilimi ayırmak gerekmez mi?... Zamanı iyi yönetmek, ve kendimiz için ilerletmek bize bağlı. Yatmadan önce (herkes yattıktan sonra, yemekler yenmiş, dağınıklar toplanmış...) ya da yoğun günün ardından eve geldiğimizde; biraz aynaya bakmak, köpüklü banyo yapmak ya da sadece mum ışığının aydınlattığı ve sakin bir müziğin ruhumuza huzur verdiği bir ortam hazırlayarak küvette biraz zaman geçirmek hiç de fena olmaz! Bu arada, sanırım bir şiir kitabı ya da hoşumuza giden bir dergide okuyabiliriz.


Bazen kendimize zaman ayırmak için zaman olmadığından şikayet ederiz, ancak bu sadece bizim zamanı iyi kullanamadığımızdan kaynaklanan bir engel değil midir? Meseala, kendimize bir günlük tuttuğumuzda ve günü planladığımızda hangi zaman dilimini kendize ayırmak için kullanırsınız?



http://inspiredtype.wordpress.com/

Sabah erkenden kalkıp, şehir uyanmadan yine sessizliğin tadını çıkarmak... Bu zaman diliminde dua etmek benim için vazgeçilmezlerden biri. Günün aydınlanmasını ve güneşin doğusunu izlemek, bir fincan bitki çayı ya da kahve eşliğinde... Kadınların bir çoğunun güzellik salonuna gitmesinin temelde iki sebebi vardır; birincisi daha güzel olmak tabi ki, ikinci de kendine vakit ayırmak. Ancak sadece dış görünüşü güzelleştirmek için zaman ayırmak yeterli değil (bence), biraz ruhumuza da vakit ayırmak gerekmez mi? Gözlemlerin sonucunda, o kadar güzel kadınlar gördüm ki, ruhları huzursuz...Sahi ruhunuzu güzelleştirmek ve birer huzursuz ruh olmamak için siz ne yapıyorsunuz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder